Spagtelputz is een binnen en buitenkwaliteit sierpleister op kunstof basis met een grote kleurvastheid en een groot waterdamp doorlatend vermogen. Het is tevens boen en stootvast en verkrijgbaar in meer dan duizend kleuren het is overschilderbaar met elke latex en wordt met de spaan opgebracht spachtelpoets heeft een fraaie korrelstruktuur die bij elk interieur past

Spagtelputz is verkrijgbaar in iedere gewenste kleur!

Spuitpleister in kleur
Spuitpleister (nieuwbouwspuitwerk) is een eindafwerking die veelvuldig wordt toegepast. Een relatief voordelige afwerking met een fraaie structuur. Deze structuur is eventueel in overleg met de applicateur in het werk middels een proefstuk te bepalen. Hoe fijner hoe duurder het eindproduct wordt aangezien er dan “meer” aan de ondergrond moet worden gedaan. Heel fijn spuitwerk heeft ook nog een nadeel wat de levensduur betreft. Immers, bij oversausen van het spuitwerk met een fijne structuur blijft meestal niet veel meer van deze structuur over. In principe wordt voor een plafond altijd “naturel ” spuitwerk gebruikt doch in lichte pasteltinten is ook veel mogelijk.

Glad pleisterwerk (incl sausen)
Glad pleisterwerk is “de afwerking” van deze tijd. Deze afwerking is zeer arbeidsintensief aangezien de pleisterlaag “handmatig” op de huidige ondergrond moet worden aangebracht. Belangrijk!! Een ogenschijnlijk glad plafond is over het algemeen NIET geschikt om direct over te gaan sausen. Na het pleisteren wordt de ondergrond onder lamplicht nog eens gecontroleerd op eventuele spaanslagen en oneffenheden waarna het sausen kan gaan plaats vinden. Glad pleisterwerk is wel onderhoudsvriendelijk. Vlekken en verontreinigingen kunnen desgewenst “even per plafond worden overgesaust”.

Glad pleisterwerk (zonder sausen)
Glad pleisterwerk is “de afwerking” van deze tijd. Deze afwerking is zeer arbeidsintensief aangezien de pleisterlaag “handmatig” op de huidige ondergrond moet worden aangebracht. Belangrijk!! Een ogenschijnlijk glad plafond is over het algemeen NIET geschikt om direct over te gaan sausen. Na het pleisteren wordt de ondergrond onder lamplicht nog eens gecontroleerd op eventuele spaanslagen en oneffenheden waarna het sausen kan gaan plaats vinden. Glad pleisterwerk is wel onderhoudsvriendelijk. Vlekken en verontreinigingen kunnen eenvoudig “even per plafond worden overgesaust”.

Spachtelputz
De meest populaire sierpleister is spachtelputz. Deze is leverbaar in de structuren: extra fijn (ca. 1mm) – 1.2 mm – fijn (ca. 2mm) – middel (ca. 3mm).

Rustiekputz
Deze sierpleister zit qua structuur tussen de spachtelputz en structuurputz in. Verkrijgbaar in fijn en middel.

Structuurputz
Een echte klassieker! Dit is de sierpleister waar het allemaal mee is begonnen. Leverbaar in 2 en 3mm.